Maak in 3 stappen een Google Mijn Bedrijf pagina

Als ondernemer wil je natuurlijk dat jouw bedrijf online goed vindbaar is, en daarvoor is een Google Mijn Bedrijf (GMB) pagina essentieel. Een GMB-pagina zorgt niet alleen voor een betere online zichtbaarheid in Google, maar plaatst je bedrijf ook automatisch op de kaart – letterlijk en figuurlijk.

Herken je het volgende scenario? Je zoekt de naam van een bedrijf in Google en je ziet het grote blok aan de rechterkant van het scherm met contactgegevens, een link naar de website, openingsuren...  Dit is het resultaat van een goed geoptimaliseerde Google Mijn Bedrijf pagina.

Wil je ook de lokale vindbaarheid van jouw onderneming verhogen? Hier volgt een eenvoudig stappenplan om je eigen Google Mijn Bedrijf aan te maken.

Stap 1 - Een Google Mijn Bedrijf pagina aanvragen

* Heb je bij het invoeren van de bedrijfsnaam jouw bedrijf terug gevonden in de keuzelijst? Dan bestaat er wellicht al een bedrijfspagina. Deze kan reeds automatisch zijn aangemaakt door Google of een collega kan deze al hebben aangevraagd.

 

Stap 2 - Verifiëren van de Google Mijn Bedrijf pagina

Voltooi de aanvraag door je bedrijf te verifiëren. In de meeste gevallen kunnen bedrijven tijdens de aanvraag kiezen voor de optie 'per post'. Binnen enkele weken ontvang je een persoonlijke brief met een code die je nodig hebt voor de verificatie.

Sommige bedrijven kunnen ook op een andere manier verifiëren. Telefonisch, per sms of per e-mail. Krijg jij één van deze opties te zien, kies dan één van deze opties en volg de instructies.

Nu kan je alvast verder met het updaten van je Google Bedrijfspagina via https://business.google.com.

 

Stap 3 - Verificatie voltooien

Om je pagina te verifiëren heb je de code nodig die in de brief staat die je hebt ontvangen. Volg de onderstaande stappen om de verificatie te voltooien.

  • Surf naar https://www.google.com/intl/nl_be/business/ en klik rechtsboven op 'Inloggen'
  • Klik op ‘Verificatiecode opgeven’ rechts naast de naam van je bedrijf waar je de aanvraag voor hebt gedaan
  • Vul de code in en klik op ‘Verzenden’

Je Google Mijn Bedrijf Pagina is nu geverifieerd! 

Vind je jouw bedrijf nog niet terug in Google. Geen paniek, het kan even duren vooraleer je te vinden bent.

02/02/2024